Inca este frig afara. prin urmare o ciorba buna ne incalzeste sufletele.
Ingrediente:
- 700 g ceafa (pulpa) de porc
- 4 l apa
- 4linguri ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- un ardei rosu
- o telina mica
- 2 linguri bulion
- 7 cartofi
- sare
- 500 ml bors acru (+/- depinde cat este de acru)
- o legatura patrunjel verde
- o legatura marar
Spalati carnea cu apa rece si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati-o bucatele si puneti-o la fiert in cei 4 litri de apa si putina sare. Luati spuma cand se formeaza.
Curatati si spalati legumele. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel dati-le pe razatoare iar ceapa, ardeiul si telina tocati-le cubulete.
Cand carnea este fiarta pe jumatate caliti in ulei legumele si turnati amestecul peste carne.
Fierbeti ciorba in jur de 30 minute pe foc potrivit pana se inmoaie legumele si adaugati cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Adaugati bulionul si acriti ciorba cu borsul acru incalzit in prealabil. Potriviti ciorba de sare, opriti focul si adaugati patrunjelul si mararul tocat.
Puneti o portie la racit si serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!
RăspundețiȘtergereTe invit sa participi la o noua campanie de sarbatoare initiata de d-na Vera, mi-ar face placere sa participi .
Campania este gazduita de mine luna aceasta http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html
Te astept cu mare drag!
Pupici!
mmmmm, yummmm..numai buna ciorba taraneasca de purcel pe vremea asta rece si inchisa, iti incalzeste sufletul imediat :D
RăspundețiȘtergereVai, cat de bine arata! E tare interesanta reteta si cred ca o incerc sambata, adica maine :) Carnita aceea frageda cred ca ne va lasa gura apa. E ceva usor si foarte sanatos. ma bucur foarte mult ca am gasit o noua reteta de supa, chiar vroiam sa caut pe gogu ceva nou si, de ce nu, surprinzator.
RăspundețiȘtergere