Ingrediente foi maro:
- 2 linguri rase de untura (40 g)
- 240 g zahar pudra
- 1 varf cutit sare
- 1 lingura praf de copt
- un galbenus
- 2 linguri cacao
- 80 ml lapte
- 1 lgt esenta vanilie
- 400 g faina (+/-cateva grame)
- 7 albusuri
- 250 g zahar
- 240 g nuca de cocos alba
Ingrediente crema 2:
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g ciocolata cu lapte
- 200 g unt moale
Mod de preparare foi:
Frecati untura cu zaharul, galbenusurile (albusurile le veti folosi la prima crema), sarea, zaharul vanilat,esenta apoi adaugati pese ele laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Framantati un aluat potrivit de tare, lasati-l 15-20 minute la temperatura camerei apoi intindeti 2 foi de 25*35 cm.
Mod de preparare crema 1:
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul si bateti bine pana cand bezeaua este consistenta. Adaugati nuca de cocos si mixati usor pana se omogenizeaza.
Intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt asezati prima foaie, intindeti crema peste ea si asezati cea de-a doua foaie. Atentie nu o presati la colturi.
Dati prajitura la cuptor (preincalzit la 170 grade - foc potrivit) pentru 35-40 minute, pana trece testul scobitorii.
Mod de preparare crema 2:
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin o crema albicioasa. Fierbeti pe baie de aburi crema pana se ingroasa.
Adaugati ciocolata razuita pe gaurile fine ale razatoarei. Amestecati pana se topeste apoi lasati crema la racit.
Mixati untul (la temperatura camerei) pana se face spuma apoi adaugati treptat crema racita.
Taiati colturile prajiturii si intindeti uniform crema peste ea.
Lasati-o la rece cateva ore apoi taiati-o dupa plac!
Sa aveti spor si pofta!
arata bine merita incercata
RăspundețiȘtergereMmm, trebuie sa fie delicioasa!
RăspundețiȘtergere