miercuri, 5 februarie 2014

Prajitura ieftina si buna


Prajiturile ieftine  sunt pe placul meu pentru ca de cele mai multe ori nu necesita ingrediente speciale ba chiar le avem mereu in casa. Se fac foarte repede si pot fi facute cu diverse fructe. De data aceasta am ales sa fac o prajitura cu prune uscate. Puteti inlocui prunele cu visine, sau fructe din dulceata.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • un pahar zahar (200g)
  • un pahar ulei (170ml)
  • un pahar lapte (170 ml)
  • 2 pahare faina (230 g)
  • un plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • fructe dupa preferinte (300-400g)
  • optional esenta dupa gust
Mod de preparare:
Mixati ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul apoi adaugati treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.
Puneti prajitura intr-o tava (25*20 cm) tapetata cu hartie de copt, presarati fructele preferate si dati tava la cuptor preincalzit (180 grade- foc potrivit) pentru  25 minute.
Scoateti prajitura din tava pe un gratar, lasati-o la racit apoi taiati-o dupa preferinte!
Pufoasa si buna...
Sa aveti spor si pofta!

8 comentarii:

  1. Ce pufosenie!!!!
    Te astept la concurs http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa prajiturica! Si ieftina intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este una dintre preferatele mele si este delicioasa. Cand o vad cat este de pufoasa, mai ca imi vine sa dau fuga in bucatarie si sa ma apuc de gatit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar am niste prune uscate si ma gandeam ce sa fac cu ele, maine ma pun sa o fac , se vede foarte pufoasa, multumim pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut-o dar cu prune normale, e ff buna, ne place. O mica corectare daca imi permiti: cred ca ai uitat sa zici cand se adauga zaharul, daca se bat ouale cu un praf de sare, atunci imi imaginez ca zaharul se adauga cand ouale au dublat volumul. Eu asa am facut-o, desi cred ca mai logic era sa bat ouale cu zaharul de la inceput pana se dublau nu?
    In cazu asta, nu si-ar mai avea rolul praful de sare. Oricum mi-a iesit bine. Multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru observatie. Da, zaharul se adauga dupa ce ouale si-au dublat volumul. Ma bucur ca v-a fost pe plac.

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena