marți, 11 februarie 2014

Saratele la presa


Despre aceste saratele nu pot sa spun decat ca sunt delicioase si va recomand sa faceti 2 portii.

Ingrediente:

  • 120 g cascaval
  • 120 g unt moale
  • un galbenus
  • un praf sare
  • 160 g faina
Mod de preparare:
Amestecati cascavalul ras pe razatoarea mica cu untul, galbenusul si un praf de sare.
Adaugati treptat faina si framantati un aluat (nu foarte tare). Dati-l la frigider pentru cateva ore.
Incingeti presa pentru saratele si coaceti saratelele pe rand, cate 2-3 minute pe fiecare. Eu am o presa electrica.
Lasati saratelele la racit si consumati-le cu placere.
 Sa aveti spor si pofta!

14 comentarii:

  1. Super arata, pacat ca eu nu am presa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Presa am cumparat-o dintr-un magazin TCM. E ieftina si merita banii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Super bune ! Ti se topesc in gura ! Multumim pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uitasem de aceste minunatii. Imi lipseste mult acest gust.

    RăspundețiȘtergere
  5. azi am achizitionat si eu o presa de la unmagazin de "mase plastice" din fonta siam facut si eu o portie sant superbe nu reuseam sa le fac ca se si terminau pana iam saturat am terminat side copt merita toti banii aceasta presa. copilului meu ii plac foarte mult saratelele si ii luam des dar azi cand am facut eu acasa a zis ca nu se compara cu cele cumparate sunt delicioase multumim pentru retete su am facut si cu mac si cu susan incercati merita

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o presa de aluminiu. Am incercat reteta. Am urmat intocmai reteta dar sarateua se lipeste de forma, desi am uns o cu ulei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca presa a fost spalata inainte se lipeste. Incingeti-o bine inainte si stergeti-o cu prosoape de bucatarie.

      Ștergere
  7. unde se poate gasi aceasta forma de saratele electrica sau de fonta daca stie cineva

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi de reteta foarte bune.o reteta de nuci aveti?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.