miercuri, 2 aprilie 2014

Foi de post umplute cu crema de zahar ars


Pentru ca inca este post va prezint o prajitura delicioasa, foi umplute cu crema de zahar ars, nuca si unt de arahide.

Ingrediente foi:
  • 225 g zahar (15 linguri dar am folosit 13) 
  • 225 ml ulei (15 linguri) 
  • 225 ml apa minerala (15 linguri)
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g bicarbonat de amoniu  stins cu o lingurita otet
  • faina cat cuprinde aluatul (680 g +/- cateva grame)
Ingrediente crema:
  • 200 g zahar pentru ars
  • 1 litru apa
  • 200 g zahar 
  • 120 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g nuci + 30 g pentru decor
  • 100 g unt arahide
  • esenta rom dupa gust
Mod de preparare foi:
Intr-un vas cerneti 600 g faina. Faceti o gaura in mijloc si adaugati zaharul, uleiul, apa minerala, sarea si amoniacul stins cu otet. Framantati un aluat molicel, lasati-l la odihnit 15-20 minute. Intindeti foile si coaceti-le pe rand, pe fundul unei tavi (40 * 32 cm), in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 12 minute. Daca cuptorul dispune de modul convectie coaceti cate 2 tavi in acelasi timp la 160 grade.
Mod de preparare crema:
Intr-un vas puneti 200 g zahar. Asezati vasul pe foc potrivit si amestecati usor din cand in cand pana se lichefiaza zaharul. Turnati apa si lasati pe foc mic pana se topeste caramelul.
Amestecati 200 g zahar cu 120 g faina cernuta si adaugati "in ploaie" in sirop. Amestecati mereu si fierbeti in jur de 10-15 minute pana nu se mai simte faina si crema este grosuta.
Opriti focul, adaugati margarina, amestecati pana se topeste apoi adaugati untul de arahide si nuca macinata. 

Puneti 1/3 din crema pe prima foaie, acoperiti cu a doua foaie, din nou puneti 1/3 din crema si acoperiti cu ultima foaie. Amestecati restul de crema cu o lingura de cacao si intindeti peste ultima foaie. Presarati nuca macinata si lasati prajitura la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie putin apoi dati-o la rece.
Prajitura va fi delicioasa dupa 14-16 ore. Abia atunci foile vor fi inmuiate perfect.  Taiati-o dupa plac si serviti-o cu placere...
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Puteti injumatati cantitatile.

Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena