Pentru ca inca este post va prezint o prajitura delicioasa, foi umplute cu crema de zahar ars, nuca si unt de arahide.
Ingrediente foi:
- 225 g zahar (15 linguri dar am folosit 13)
- 225 ml ulei (15 linguri)
- 225 ml apa minerala (15 linguri)
- 1/2 lingurita sare
- 7 g bicarbonat de amoniu stins cu o lingurita otet
- faina cat cuprinde aluatul (680 g +/- cateva grame)
- 200 g zahar pentru ars
- 1 litru apa
- 200 g zahar
- 120 g faina
- 250 g margarina
- 100 g nuci + 30 g pentru decor
- 100 g unt arahide
- esenta rom dupa gust
Intr-un vas cerneti 600 g faina. Faceti o gaura in mijloc si adaugati zaharul, uleiul, apa minerala, sarea si amoniacul stins cu otet. Framantati un aluat molicel, lasati-l la odihnit 15-20 minute. Intindeti foile si coaceti-le pe rand, pe fundul unei tavi (40 * 32 cm), in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 12 minute. Daca cuptorul dispune de modul convectie coaceti cate 2 tavi in acelasi timp la 160 grade.
Mod de preparare crema:
Intr-un vas puneti 200 g zahar. Asezati vasul pe foc potrivit si amestecati usor din cand in cand pana se lichefiaza zaharul. Turnati apa si lasati pe foc mic pana se topeste caramelul.
Amestecati 200 g zahar cu 120 g faina cernuta si adaugati "in ploaie" in sirop. Amestecati mereu si fierbeti in jur de 10-15 minute pana nu se mai simte faina si crema este grosuta.
Opriti focul, adaugati margarina, amestecati pana se topeste apoi adaugati untul de arahide si nuca macinata.
Puneti 1/3 din crema pe prima foaie, acoperiti cu a doua foaie, din nou puneti 1/3 din crema si acoperiti cu ultima foaie. Amestecati restul de crema cu o lingura de cacao si intindeti peste ultima foaie. Presarati nuca macinata si lasati prajitura la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie putin apoi dati-o la rece.
Prajitura va fi delicioasa dupa 14-16 ore. Abia atunci foile vor fi inmuiate perfect. Taiati-o dupa plac si serviti-o cu placere...
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Puteti injumatati cantitatile.
Ce bine arata si sigur e delicioasa!
RăspundețiȘtergere