Ingrediente blat:
- 7 albusuri
- un praf sare
- 150 g zahar (10 linguri)
- 7 galbenusuri
- 3 linguri apa calduta
- 3 linguri ulei
- 130 g faina (10 linguri)
- un praf de copt (10 g)
- coaja de la o lamaie
- esenta de vanilie dupa gust
- 300 g zahar
- 225 ml apa (15 linguri)
- 4 linguri cacao
Mod de preparare blat:
Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se transforme in bezea adaugati treptat cate o lingura de zahar, mixati pana bezeaua este consistenta nu aerata!
Separat amestecati galbenusurile cu apa si uleiul apoi adaugati compozitia treptat peste albusurile batute spuma!
Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o treptat in compozitie mixand usor. Adaugati esenta si coaja de lamaie.
Puneti compozitia intr-o tava (45*28 cm) acoperita cu hartie de copt si dati-o la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 20-25 minute pana blatul este copt. Lasati-l la racit (complet, nu il taiati cald) pe un gratar apoi taiati-l in bucati (aproximativ 3*4 cm).
Mod de preparare sirop:
Puneti toate ingredientele intr-un ibric si fierbeti-le pe foc mic 3-4 minute pana siropul se ingroasa putin. Atentie nu fierbeti foarte mult, daca siropul este foarte gros nu puteti "tavali" prajitura! Pregatiti 2 farfurii adanci, una o folositi pentru nuca de cocos si una pentr sirop.
Treceti fiecare bucata de prajitura prin sirop si apoi prin nuca de cocos.
Puneti prajiturile pe un platou la rece si serviti-le cu placere!
Va asigur ca este o prajitura pufoasa si gustoasa!
OBSERVATII:
Din cantitatile specificate rezulta o prajitura mare (50 bucati), prin urmare puteti micsora cantitatile!