vineri, 10 octombrie 2014

Muffins cu mere


Daca iubiti merele va prezint un desert rapid, ieftin si delicios.

Ingrediente (pentru 18 muffins):
  • 250 g faina
  • un plic praf copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 mere mari (cantareau 520 grame)
  • un ou
  • un praf sare
  • 120 g zahar
  • 85 ml ulei
  • 250 ml iaurt (2% grasime am folosit acum dar merge si mai gras/slab)
  • o lingurita esenta de vanilie
  • optional adaugati o lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Bateti oul cu sarea apoi adaugati zaharul si mixati in continuare.
3
Adaugati uleiul, iaurtul, mixati bine apoi  turnati peste merele spalate, curatete si taiate in cuburi mici.
Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara apoi adaugati amestecul peste mere. Mixati usor si distribuiti compozitia in formele pentru muffins.
Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade cu convectie sau 180 grade fara pentru 20 minute, pana se rumenesc usor.
Lasati prajiturelele la racit pe un gratar apoi serviti-le cu placere. Dupa preferinte puteti sa le pudrati cu zahar.
Va asigur ca sunt pufoase si delicioase! Le vor fi pe plac atat copiilor cat si adultilor.
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

  1. Cum adica: torn amestecul de ou+sare+ulei si iaurt peste mere, apoi adaug faina cu agentul de afanare???

    RăspundețiȘtergere
  2. Merele le adaugi peste amestecul de ou+ zahar + iaurt + ulei. Apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena