Ingrediente:
- 200 ml apa
- 350 g zahar
- 200 g unt
- 500 g lapte praf
- 50 g cacao
- o lingura esenta rom (sau dupa gust)
- 6 foi de napolitana mici
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati untul taiat cubulete si amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adaugati treptat laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Adaugati si esenta. Pasta formata nu trebuie sa fie foarte tare. Ciocolata trebuie sa curga pentru a putea fi intinsa usor peste foile de napolitana.
Ar fi bine sa cunoasteti greutatea vasului in care pregatiti ciocolata. Scadeti din greutatea totala (vas + ciocolata), greutatea vasului apoi impartiti la 6.
Distribuiti cate 1/6 din ciocolata pe fiecare foaie de napolitana.
Lasati ciocolata la racit cateva ore apoi taiati-o dupa plac. Va asigur ca este delicioasa.
Sa aveti spor si pofta!