Nu stiu cati dintre voi aveti Cartea de Dulciuri a Ecaterinei Teisanu dar eu una recomand retetele.
Sunt simple si gustoase. De acolo am cules si aceasta prajitura, cu blat, gem si bezea cu nuca.
Ingrediente blat:
- 200 unt moale
- 100 g zahar
- 5 galbenusuri
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 200 g faina
- esenta vanilie dupa gust
- 5 albusuri
- 75 g zahar
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 70 g nuci macinate
- o lingura faina
- un borcan (400 g) gem de prune
Mixati untul cu 100 g zahar pana se face spuma apoi adaugati treptat cate un galbenus.
Adaugati coaja de lamaie si treptat faina. Mixati usor.
Dupa gust adaugati putina esenta de vanilie si turnati compozitia intr-o tava (30*23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180) grade pentru 15 minute.
Pentru bezea mixati bine albusurile cu un praf de sare apoi adaugati treptat cate putin zahar. Bezeaua trebuie sa fie consistenta si lucioasa, nu aerata. Adaugati nuca, faina si coaja de lamaie si mixati usor.
Dupa ce s-au scurs cele 15 minute in care blatul a stat la cuptor distribuiti peste el gemul si apoi bezeaua.
Dati din nou 15 minute la cuptor apoi scoateti-o si lasati prajitura in tava la racit.
Taiati-o cu ajutorul unui cutit ascutit, eventual fierbinte pentru a nu se strivi bezeaua.
Sa aveti spor si pofta!
eu o fac de f.multi ani,de pasti si de craciun,si vara uneori este fffbuna!
RăspundețiȘtergereReteta casei!!!
RăspundețiȘtergereSuper bunaaaa eu am facuto...
RăspundețiȘtergereDraga Irina, e delicioasa aceasta praji. Mi-ar place daca blatul ar fi mai pufos, dar nu are niciun ingredient lichid. Imi dai vreo sugestie? Pupici devla mine
RăspundețiȘtergerepuneti 2 lg de smantana
ȘtergereImi puteti spune va rog care este marimea tavii?
RăspundețiȘtergere30× 23 cm. Scrie si in reteta.
Ștergere30× 23 cm. Scrie si in reteta.
ȘtergereScuze la o recitire a retetei am observat si detaliul de care ma interesam.
RăspundețiȘtergereAm facut prajitura, dar nu sunt mulțumită de rezultat. Aluatul nu are suficienta faina, cred ca ar trebuit 400 - 500g faina.
RăspundețiȘtergereO fac f des si nu cu unt. Este margarina de la kaufland aceea cu ambalaj verde de 500g de la bunica. E super buna.
RăspundețiȘtergereBlatul mi-a iesit prea uscat cu ingredientele astea..eu pun 2,3 linguri de smantana
RăspundețiȘtergereDacă nu vreti sa se lase bezeaua cand amestecați nuca o puteti presară în un strat subtire peste gem și apoi puneti bezeaua simpla
RăspundețiȘtergere