Pricomigdalele imi plac foarte mult si la inceput aveam impresia ca se fac foarte greu. Va asigur ca nu este asa, se fac usor. Am ales reteta din Indrumatorul Bucatarului si Cofetarului, o carte de bucate tiparita in 1955.
Ingrediente:
- 4 albusuri (nebatute)
- 150 g nuca macinata
- 230 g zahar
- 20 g faina
- 2-3 picaturi esenta de migdale
- un plic zahar vanilat
- zahar pudra pentru decor
Intr-o cratita amestecati nuca macinata cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugati albusurile nebatute.
Puneti oala pe foc 3-4 minute, pana amestecul se infierbanta bine. Amestecati continuu cu o spatula,
Mixati compozitia pana se raceste apoi adaugati esenta de migdale si faina. Turnati amestecul intr-un pos. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt distribuiti pricomigdalele (lasati spatiu intre ele) apoi cerneti peste ele un strat subtire de zahar pudra. Veti observa ce frumos cresc in cuptor!
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 160 grade, cu convectie si coaceti pricomigdalele 18-20 minute. Dupa ce s-au copt luati hartia din tava si puneti-o pe o suprafata de lucru umeda apoi dezlipizi pricomigdalele.
Va asigur ca sunt delicioase!
P.S. Pentru un plus de gust umpleti uniti pricomigdalele cate doua cu un strat generos de magiun cu nuci... Sunt minunate!
Sa aveti spor si pofta!