Ingrediente pentru 50 bucati:
- 300 g faina
- 120 g faina de migdale
- 220 unt
- 120 g zahar pudra cu aroma de vanilie (sau zahar pudra si esenta (pastaie) de vanilie)
- 4 galbenusuri
- un praf sare
- pentru pudrat - zahar vanilat fin sau tot zahar pudra cu aroma de vanilie
Cerneti intr-un bol faina, apoi amestecati-o cu faina de migdale si sarea, Amestecati cu untul rece, adaugati zaharul pudra apoi galbenusurile.
Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul apoi lasati-l la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Puneti compozitia intr-un pos (atentie daca e din plastic sa fie rezistent, pungile acelea de unica folosinta sunt foarte subtiri) si formati cornuletele. Distribuiti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bagati tava in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 14-16 minute sau pana cand cornuletele incep sa se rumeneasca putin. Lasati le la racit apoi pudratile din zabundenta cu un zahar vanilat fin.
Sunt delicioase si se pastreaza si doua saptamani in cutii inchise ermetic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.